Brevetten

Er zijn verschillende brevetten binnen CMAS en NELOS.

Recreatieve duiker

Na de eerste vijf buitenduiken kan met het 1 ster (1*D) brevet homolegeren. De prijs hiervan is inbegrepen bij het eerste lidgeld. De 1*ster duiker is een beginnende duiker die na de nodige opleiding tot een diepte van 20 m mag duiken mits begeleiding van minstens een 3*duiker.

De opleiding tot 2*duiker gebeurt in groep. Deze opleiding duurt ongeveer zes maanden en bevat naast de zwembadtrainingen een uitgebreid theoriegedeelte. Daarnaast moeten er buitenproeven afgelegd worden. De 2*duiker is reeds meer geschoold en mag duiken tot een diepte van 30 m onder begeleiding van een 3*duiker of hoger. Onder bepaalde omstandigheden mogen twee 2*duikers samen duiken. De prepaidprijs voor een homolegatie bedraagt 70 euro.

Ook de opleiding tot 3*duiker gebeurt in groep. Net zoals de andere opleidingen is dit een combinatie van theorie, zwembadoefeningen en openwaterproeven. Deze opleiding duurt minstens zes maanden. Een 3*duiker is een gevorderd duiker die mag duiken tot een diepte van 40 m en die als duikleider kan fungeren in een ploeg . De prepaidprijs voor een homolegatie bedraagt 60 euro.

Tot slot wordt in de club op regelmatige basis de opleiding tot Basis Nitrox Duiker aangeboden.

Sportduiker

Binnen onze duikschool kunnen mensen opgeleid worden tot 4*duiker of Assistent Instructeur. Deze duiker kan door zijn opleiding en ervaring mee kan instaan voor de scholing van recreatieve duikers, inclusief het organiseren van doopduiken. De prepaidprijs voor een homolegatie bedraagt telkens 50 euro.

De opleiding tot 1*Instructeur en hoger wordt georganiseerd op het niveau van NELOS. Deze duikers staan in voor de eerste duiken, de opleidingen, examens en proeven.